Business Digitale & sociale medier Iværksætteri Online salg

10 digitale sidegesjæfter du kan tjene penge på – mens du har et andet job

Det foregår hjemme fra sofaen med din laptop! Det er både sjovt og udviklende. Her er 10 idéer til små – eller store – forretningsidéer, du kan starte, mens du har et andet job. Idéer, som de fleste jeg kender, ville kunne kaste sig ud i og opnå at tjene penge på indenfor et år. Læs meget mere om hvordan du gør i min bog Tænk Stort – og slip din indre iværksætter løs.

Fra din laptop i sofaen:

1. Start en webshop
Find en niche og start en online butik. Det går kun én vej – vi køber på nettet. Jeg har selv haft webshop i snart 15 år, og det er til min store fornøjelse. Jeg skiftede i 2017 til Shopify og kan varmt anbefale det system. Husk du kan sælge fysiske og digitale varer men også abonnementer. Folk finder på de mest fantastiske ting.

2. Bliv professionel blogger
Måske er det ikke her, at din hovedindtægt kommer til at ligge, men der er masser af måder at drive en populær nicheblog og tjene penge på den samtidig. Det kan fx være gennem Adsense (Google-annoncer på din blog) eller gennem advertorials (du får penge for at skrive artikler, der er en blanding af redaktionelt- og reklameindhold). For bare at nævne nogle få muligheder. De fleste professionelle bloggere har et medieplan, man kan downloade og dermed se, hvad det koster at få indhold på deres blog.

3. Bliv professionel Instagrammer
Dette er lidt i familie med at være professionel blogger. Byg en profil med nok følgere – eller rettere sagt – med de rette følgere (gerne en meget specifik målgruppe) – og så skal du nok begynde at blive kontaktet af brands, der gerne vil ud gennem din mediekanal. Der findes også virksomheder, der laver Instagram-management, som du kan ansøge om at komme i stald hos, hvis du har nok følgere. Tjek fx Splay – turn yourself into a brand – er deres slogan.

4. Bliv professionel YouTuber
Det kan sagtens lade sig gøre at tjene penge gennem YouTube – på reklamer på dine videoer, advertorials m.m. Jeg er selv i gang med at lykkedes med det gennem en børnekanal på YouTube (Pixitrolden), og jeg har flere venner, der lige nu hitter på YouTube med egne kanaler. Det er lidt en længere snak om hvordan, man gør, men følg mig på Facebook. Jeg kommer til at fortælle meget mere om det i 2017 og frem.

5. Bliv webdesigner
Min egen virksomhed startede for 20 år siden med at tilbyde webdesign. Jeg lærte det gennem venner, læste bøger – i dag ville jeg gå på en workshop og se online kurser. Selvfølgelig findes der masser af mega dygtige webdesignere derude. Men der er også brug for folk, som “bare” kan lave en fin lille WordPress-website. Det kan gå hen og blive en ganske givtig lille sidegesjæft for mange.

6. Lav onlinekurser
Jeg gætter på, at du kan noget specielt. Noget nørded. Har nogle særlige kompetencer. Og her kommer den gode nyhed: Det er der helt sikkert nogle andre (i verden), der også gerne vil lære. Det boomer med online kurser – i alt hvad hjertet begærer. Lige fra faglige ting til DIY. Du kan lave dit eget online akademi eller lægge dig ind på fx Skillshare – så kommer du ud worldwide!

7. Sælg online coaching
Hvis du nu kommer i gang med online-kurserne, så kan du lige så godt også tilbyde online coaching – over fx Skype.

8. Skriv og udgiv en eBog
Vi fortsætter i del-din-viden kategorien, men det kunne selvfølgelig også være en skønlitterær bog, du kan kaste dig ud i. Det er i hvert fald meget nemt at udgive en bog i dag. Tjek Saxo Publish. Det er en super fantastisk selvudgiver-platform. Så står der ikke lige et etableret forlag parat med en kontrakt, så kom nu bare ud over stepperne selv!

9. Start en podcast
Det er – utrolig nok – stadig mega hot at podcaste. Du tjener penge på podcasten på samme måde som med bloggen, Instagram- og YouTubeprofilen. Emnet kan være alt i verden – bare du brænder for det.

10. Lav og sælg en app
Hvis du har idéen til det rigtige indhold, så har jeg online softwaren, som tager 1 time at lære: Appmachine. Det bruger jeg selv og har efterhånden en del apps ude.

Videre herfra …

Nu tænker du måske: “Fedt! Ja! Jeg vil det! Men hvordan gør jeg?”. Som jeg skrev, så kan de fleste jeg kender tjene penge på ovenstående inde for et års tid. Det tager altså tid. Du skal sikkert lære noget teknisk, tjekke nogle forretningsmæssige ting ud osv. Men så vil du også kunne være i luften.

Og driller det stadig, så rådgiver og underviser jeg i hele molevitten. Læs også meget gerne mine bøger, særligt Tænk stort og Original.

Smid en kommentar på Facebook.

73,230 total views, 16 views today