Er din hjemmeside mobilvenlig (mobile friendly) og hvorfor det er så vigtigt

Mobilen er blevet vores computer, og mange hjemmesider får deres primære trafik fra smartphones. Så selvom det er fristende at sidde og designe hjemmesider på stationære computere med store skærme, så har en hjemmeside virkelig behov for at performe godt på mobil og tablet. Vi må altså tænke “mobile first”.

Google favoriserer mobiloptimerede hjemmesider i søgeresultatet på smartphones. Google lægger vægt på brugervenligheden, så det er lettere at finde hjemmesider i høj kvalitet med relevante resultater, hvor teksten er læsbar for brugeren uden for megen zoomen og trykken rundt horisontalt og vertikalt.

Så der er altså en grund til at være OBS på det mobile.

Her er en lille 3-trins lyn-guide til hvordan, du sikrer dig stadig at være synlig, når folk søger på dig og dine projekter på deres mobil:

  1. Sørg for, at du bruger et design, som er mobiloptimeret. Dvs. at det bl.a. er responsive (scalerbart) og tilpasser sig forskellige skærmstørrelser (mobil, tablet, bærbar- og stationær computer).
  2. Test dit site på Googles eget værktøj hertil:
    www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly
  3. Har du ikke et mobilvenligt design, og har du ikke lige mulighed for at ændre det med det samme, så kan du installere Jetpack og aktivere det mobile tema i Jetpacks indstillinger.

Andre ting du kan tænke på, når du designer til mobil:

  • Vi kan godt lide at scrolle hurtigt op og ned på en skærm med fingrene. Derfor kan det være en god idé med en “lang” forside, der siger det vigtigste. Den form for scrolling kaldes også for “parallax scrolling”.
  • Sørg for at din side loader hurtigst muligt.
  • Sørg for at din siden har en mobilvenlig menu (eller konverterer til det). Altså ikke for små menuknapper, som kan være svære at ramme med store pølsefingre på den lille skærm.

Prioriter, fokuser, eksekver
God fornøjelse, Maiken Ingvordsen