Prioriter dine egne projekter!

22. januar 2019

Trives du også bedst – ligesom jeg – når du husker at få skabt dine egne projekter og se dem komme ud over rampen? Det er nemt, at komme til at bruge sin tid på at arbejde for andre. Men hvad med dig selv og dine egne projekter?

Ofte skal vi huske os selv på, hvor vigtigt det er, og at vi prioriterer at udtrykke os selv kreativt, skabende på den ene eller anden måde. Om det så bare er din hobby. Du skal trives, og derfor må du gerne sætte tid af til mig-tid. Det behøver ikke være 24/7. Bare lidt hver eneste dag!

Skrivearbejde udgør en stor del af vores hverdag. Der skal skrives facebookbeskeder, nyhedsbreve, mail- og smsbeskeder, blogindlæg og måske endda bøger. Det er nemt nok at svare mails. Men hvad med bøgerne? Eller blogindlæggene?

Kender du det: Hver gang, jeg prioriterer at skrive på min egen nye bog eller et blogindlæg, så ved jeg, at der sidder folk og tripper for, at jeg skal vende tilbage til dem. Det er en særlig følelse, som man skal kunne rumme. For ellers kommer man aldrig videre fra de der mails til en kommende bog.

Den går bare ikke!
Så brænder du ud, som kreativt, skabende menneske.
Og faktisk endnu værre: Dit skabende selvværd lider!

Når vi tilsidesætter andres behov og forventninger til fordel for vores egne, så går vi imod vores indre pleaser. Denne pleaser har en tendens til at se meget sort hvidt på tingene. Måske kommer den med udsagn såsom: ”Hvis ikke jeg svarer mails først, så mister jeg alle mine klienter”. Det er katastrofetænkning og meget langt fra virkeligheden i den pågældende situation.

Sådan kunne du håndtere det

Jeg håndterer det fx selv ved at lave tidsramme-aftaler med mig selv. Det kunne være at prioriterer at skrive på min bog fra 8-10 om morgenen. Det er to timer, som faktisk er ret lang tid, hvis de bruges effektivt. Herefter går jeg i gang med mit ‘almindelige’ first-things-first arbejde, som fx at svare henvendelser fra kunder. Så jeg udsætter sådan set bare mine svartid i 2 timer. Det er der ikke andre end mig selv, der lægger mærke til. Og samtidig fik jeg lige skrevet tre nye sider i min kommende bog.

På den måde beskytter jeg mig selv. Jeg fastholder, at jeg prioriterer mit indre ønske og behov om at udtrykke mig kreativt, og skrive min bog. Jeg lytter til min indre stemme, og det er vigtigt at høre efter, hvad den siger en gang i mellem! Den er din kerne.

Mening på flere planer

At skrive bøger er også en vigtig del af min forretningsstrategi. Det er en nødvendig langtidsinvestering. Så når jeg undgår eller nedprioriterer det, er en virkelig dårlig strategisk beslutning! At skrive en bog giver mig selv stor inspiration og ny viden. Derefter kommer det alle mine kunder tilgode.

Hvis jeg gang på gang tilsidesætter mit eget kreative arbejde, og i stedet bruger tiden på at svare emails, så bliver jeg til sidst en meget gnaven virksomhedsejer, der går og brokker sig over kunderne. Det er simpelthen noget af det værste, jeg ved. Jeg tager det derfor meget alvorligt, at jeg har indset, hvor vigtigt det er for min personlige trivsel, at jeg husker at få udtrykt mig selv kreativt.

Prioriter, fokuser, eksekver
God fornøjelse, Maiken Ingvordsen