Effektivt arbejdsliv Tænk stort

Prioriter dine egne projekter!

[jpshare]
Trives du også bedst, ligesom jeg, når du husker at få skabt egne projekter og se dem komme ud over rampen?

Skrivearbejde udgør en stor del af min – og sikkert også din – hverdag. Der skal skrives nye bøger, blogindlæg, facebookbeskeder, nyhedsbreve, mailbeskeder etc.

Mange af os har andre jobs ved siden af, at vi udtrykker os selv personligt igennem egne projekter. Så hver gang jeg prioriterer at skrive på min egen nye bog eller et blogindlæg på min egen blog, så ved jeg, at der sidder folk og venter på, at jeg skal vende tilbage til dem eller udføre noget arbejde for dem. Det er en særlig følelse, som man skal arbejde med at kunne rumme, samtidig med at skulle være kreativ for sig selv. For hvad sker der ofte? Man lader sine egne ting komme til sidst, hvilket i værste fald resulterer i, at man ikke får skabt noget selv, opdateret sin egen hjemmeside eller Facebookpage.

DEN GÅR BARE IKKE!

FOR SÅ BRÆNDER DU UD SOM KREATIVT, SKABENDE MENNESKE!

OG FAKTISK ENDNU VÆRRE – DIT SKABENDE SELVVÆRD LIDER.

Når vi tilsidesætter andres behov og forventninger til fordel for vores egne, så går vi imod vores indre pleaser. Denne pleaser har en tendens til at se meget sort hvidt på tingene. Måske kommer den med udsagn såsom: ”Hvis ikke jeg svarer mails først, så mister jeg alle mine klienter”. Det er katastrofetænkning og meget langt fra virkeligheden i den pågældende situation.

Jeg håndterer det bl.a. på måde, at jeg laver tidsramme-aftaler med mig selv. Det kunne være at prioriterer at skrive på min bog fra 8-10 om morgenen. Det er to timer, som faktisk er ret lang tid, hvis de bruges effektivt. Herefter går jeg igang med at udføre arbejde for andre – mine kunder. Så jeg udsætter sådan set bare mine svartid i 2 timer. Det er der ikke andre end mig selv, der lægger mærke til. Og samtidig får jeg skrevet 3 nye sider i min bog.

For det, jeg i virkeligheden gør er at beskytte mig selv. Jeg fastholder, at jeg prioriterer mit indre ønske og behov om at udtrykke mig kreativt, og skrive min bog. Desuden er dét, at skrive bøger også en vigtig del af min forretningsstrategi. Det er en nødvendig langtidsinvestering, så at undgå eller nedprioritere det, er en virkelig dårlig beslutning. Jeg finder desuden min største inspiration og mest ny viden, når jeg taget udgangspunkt i mine egne ting. Derefter gavner det alle mine andre kunder. 

Hvis jeg gang på gang tilsidesætter mit eget kreative arbejde, og i stedet bruger tiden på at svare emails, så bliver jeg til sidst en meget gnaven virksomhedsejer, der går og brokker sig over kunderne. Jeg tager det derfor meget alvorligt, at jeg har indset, hvor vigtigt det er for min personlige trivsel, at jeg får udtrykt mig selv kreativt.

Det behøver ikke være 24/7. Bare lidt hver eneste dag!

Kærlig hilsen MaikenKøb bogen Original – personlig branding og synlighed her i min webshop →

Original af Maiken Ingvordsen


 

6,740 total views, 1 views today